Rujukan Exam SPA

Contoh Soalan Penyelesaian Masalah Penolong Juruaudit Gred W29

Anda telah mendapat panggilan menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam PSEE sebagai Penolong Juruaudit Gred W29 ambilan Jabatan audit Negara pada 19 Ogos 2021 ini? Kami dari Tim Infokerjaya mengucapkan tahniah kepada anda yang mendapat panggilan Peperiksaan Online. Semoga anda melakukan persiapan yang terbaik supaya lulus dalam peperiksaan itu nanti.

Adakah anda masih tercari-cari cara membuat persiapan untuk menghadapi Peperiksaan Online ini atau masih lagi mencari contoh-contoh soalan Penolong Juruaudit Gred W29 yang terbaik?

Anda perlu sedar dalam Peperiksaan Online sebelum ini contohnya Peperiksaan Pegawai Belia & Sukan, daripada 34549 calon yang menduduki peperiksaan hanya 338 orang sahaja yang lulus dalam peperiksaan.

Kegagalan dalam peperiksaan ini telah memusnahkan harapan calon untuk dipanggil ke sesi temuduga apatah lagi mendapat lantikan jawatan yang anda impikan. Anda juga tentu tidak mahu situasi ini berlaku terhadap diri sendiri. Jika ini berlaku, anda kena ulang lagi sehingga panggilan peperiksaan seterusnya.

Tapi jangan bimbang, anda berada dalam kedudukan selamat. Pada saat ini anda berada di halaman yang betul. Anda tidak perlu lagi pergi ke mana-mana kerana saya pasti post ini mampu membantu memberikan informasi yang tepat untuk anda.

Adakah anda serius mendapatkan jawatan ini?

Jika jawapan anda YA, sekali lagi saya nyatakan anda berada di halaman yang tepat. Semoga kunjungan anda ke halaman ini bakal mengubah masa depan anda dan mencapai impian yang diimpikan.

Jika anda perasan, kekosongan jawatan ini bukanlah banyak namun bilangan calon yang merebut jawatan yang tidak banyak ini terlalu ramai bukan ratus tetapi berpuluh ribu calon. Jadi anda kena bersaing dengan berpuluh ribu orang untuk merebut beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Oleh itu, jika sekiranya anda ingin lulus dalam peperiksaan ini anda perlu melakukan persediaan dengan sebaik mungkin, menjawab soalan-soalan latihan berkaitan seperti Penyelesaian Masalah, dan Kefahaman Bahasa Inggeris. Antara persediaan awal yang perlu anda lakukan adalah seperti berikut :

  1. Mengetahui deskripsi tugas sebagai Penolong Juruaudit Gred W29.
  2. Melengkapkan diri dengan skema jawapan soalan Penolong Juruaudit Gred W29.
  3. Mengetahui isu-isu semasa yang terkini berlaku dalam negara.
  4. Mengetahui berkaitan dengan hal-hal pentadbiran negara.
  5. Melakukan latih tubi menjawab soalan.

Secara asasnya itulah antara persiapan yang perlu dilakukan oleh calon. Untuk mendapatkan lebih daripada itu, calon exam juga perlu mendapatkan rujukan peperiksaan online Penolong Juruaudit Gred W29 yang telah membantu ramai calon terdahulu.

Calon Peperiksaan Online Penolong Juruaudit Gred W29 yang sedang mencari nota-nota dan contoh soalan Peperiksaan Online (jawatan) boleh mengambil peluang mendapatkan rujukan Peperiksaan Online Penolong Juruaudit Gred W29 yang kami edarkan. Kami mempunyai pengalaman luas menerbitkan contoh-contoh soalan Peperiksaan Awam sejak 2009.

Setelah anda mendapatkan rujukan yang kami edarkan, lakukan persiapan. Sebenarnya kunci untuk lulus ujian online SPA ini adalah;

Buat latihan

Buat latihan

Buat latihan

Itu saja persediaan yang anda perlukan bila hendak ambil exam Penolong Juruaudit Gred W29 di Jabatan audit Negara nanti.

Anda kena bersaing dengan ribuan calon yang lain. Tapi.. bukan tu saja ada lagi 2 benda yang anda kena LAWAN;

1) MASA

Serius ni keluhan calon sebelum ni. Sempat jawab dalam 13 soalan sahaja. Yang lain HENTAM saja sebab masa sudah habis. Dush dush dush!

2) OVER-CONFIDENT

Konpiden sebab rasa mudah. Tapi bila masuk exam terkejut tengok soalan. Lain macam soalan. Tak macam soalan yang dijangka. Maklumlah masa SPM dulu ‘scorer’. Tapi itu dulu, sudah lama tinggal SPM kan :

Kunci persediaan anda masih satu.

BUAT LATIHAN.

BUAT LATIHAN.

BUAT LATIHAN.

CONTOH SOALAN DAYA MENYELESAIKAN MASALAH/MATEMATIK

  1. Tiga buah raga boleh memuatkan 91.5kg rambutan. Nisbah perbandingan berat purata satu raga buah rambutan kepada satu raga buah betik ialah 1:2. Berapakah berat bagi 2 raga buah betik tersebut?

A) 30.5kg
B) 61kg
C) 91.5kg
D) 122kg

  1. Sehelai kertas berbentuk bulatan dipotong kepada 16 bahagian yang sama besar. Berapakah jumlah nilai sudut sektor (dalam unit darjah (°)) untuk 6 bahagian kertas tersebut?

A) 2.67
B) 135
C) 22.5
D) 225

  1. Sebuah segi empat tepat mempunyai ukuran panjang 55.5m dan lebar 31.5m. Berapakah bilangan minimum bulatan berdiameter 1.5m yang boleh memenuhi permukaan segi empat tepat tersebut?

A) 776
B) 777
C) 1165
D) 1166

  1. 12 buah raga dimuatkan dengan buah rambutan sehingga penuh. Kebarangkalian terdapat buah rambutan yang rosak ialah 1/75 iaitu sebanyak 3 biji dalam setiap sebuah raga. Berapakah bilangan keseluruhan buah rambutan yang elok dalam 12 buah raga tersebut?

A) 2700
B) 2664
C) 900
D) 225

  1. Nisbah bagi bilangan permukaan berwarna ungu kepada permukaan berwarna kuning bagi sebuah kubus ialah 1:2. Jika luas bagi satu permukaan kubus itu ialah 36cm², berapakah jumlah keseluruhan luas (dalam unit cm²) permukaan kubus yang berwarna kuning?

A) 72
B) 108
C) 180
D) 144

  1. Nilai integer terbesar bagi R yang memuaskan ketaksamaan R/5 > 15 + 3R ialah

A) -1.2
B) -5
C) -5.375
D) -6

  1. Sebiji botol berbentuk silinder mempunyai ketinggian 25cm dipenuhi dengan gula-gula. Jika 5/12 daripada bilangan gula-gula di dalam botol itu berjumlah 65 biji. Berapakah bilangan kesemua gula-gula tersebut?

A) 156
B) 325
C) 677
D) 780

  1. Linda bermain badminton 4 hari berturut-turut dalam tempoh masa purata 1 jam 45 minit sehari. Berapakah tempoh masa keseluruhan Linda bermain badminton dalam 4 hari tersebut?

A) 4 jam 45 minit
B) 5 jam
C) 6 jam 20 minit
D) 7 jam

  1. 5 mililiter air di dalam sebuah mangkuk boleh tersejat dalam tempoh 3 minit apabila di letakkan di tengah padang pada waktu tengah hari. Berapakah masa yang diambil untuk 1/2 daripada 150 mililiter air akan tersejat di dalam mangkuk dan situasi yang sama?

A) 15 minit
B) 25 minit
C) 45 minit
D) 75 minit

  1. Syamsul mempunyai sebuah tabung berisi wang yang jumlahnya bernilai RM355. Terdapat 20 helai wang 5 ringgit, 236 keping wang syiling 50 sen dan selebihnya wang syiling 20 sen. Berapakah jumlah kepingan wang syiling 20 sen?

A) 137
B) 274
C) 548
D) 685

Untuk koleksi lengkap contoh-contoh soalan berserta skema jawapan, anda digalakkan untuk mendapatkan rujukan contoh soalan Penolong Juruaudit Gred W29.

Untuk makluman anda, jualan untuk contoh-contoh soalan Daya Menyelesaikan Masalah Penolong Juruaudit Gred W29 ini sudah dibuka untuk tempahan dalam masa 4 hari sahaja. Jangan sampai terlepas nanti menyesal. Anda boleh dapatkannya di sini –>

Leave a Reply

Your email address will not be published.